Negen Delhaize-winkels in Brussel zijn deze ochtend niet open gegaan. Het personeel reageert daarmee op de informatie die de directie op de voorbije ondernemingsraad aan de vakbonden gaf.

Hoewel de vakbonden begin deze week lieten optekenen dat de ondernemingsraad constructief verlopen was en er geen vakbondsacties zouden komen deze week, bleven 9 Delhaize-winkels vandaag (3 oktober) toe. Dat de acties pas enkele dagen na de ondernemingsraad volgen, komt doordat de vakbonden nog bezig zijn met het personeel in de winkels op de hoogte te brengen.

Concreet zijn de vestigingen in Arbre Ballon (Jette), Charles Quint (Sint-Agatha-Berchem), Chazal (Schaarbeek), Croix de Guerre (Neder-Over-Heembeek), Flagey (Elsene), Hankar (Oudergem), Karreveld (Sint-Jans-Molenbeek), Mutsaard (Laken) en Roodebeek (Sint-Lambrechts-Woluwe) niet open gegaan op 3 oktober.

Gisteren bleef de winkel in Turnhout ook al toe door spontane acties, nadat een krantenartikel liet uitschijnen dat de bedreigde supermarkt open zou kunnen blijven.

Delhaize zegt de situatie te betreuren, en benadrukt dat er nog 2 ondernemingsraden gepland zijn.