De schuldeisers van Galeria Karstadt Kaufhof (Inno) zullen meer dan een miljard euro aan schulden moeten kwijtschelden. Dat schrijft het Duitse weekblad Wirtschaftswoche, dat inzage kreeg in het reorganisatieplan van de winkelketen.

Galeria Karstadt Kaufhof, het moederbedrijf van de Belgische keten Inno, vroeg vorig jaar oktober bescherming aan tegen zijn schuldeisers. Daarom is een reorganisatieplan opgesteld, waarover op 27 maart gestemd zal worden. Volgens dit plan zouden de schuldeisers van de Duitse retailer slechts 2 tot 3,5% van zijn schulden terugkrijgen. Dit betekent dat ze dus meer dan een miljard euro moeten kwijtschelden. Een weigering van het plan, dat een onmiddellijke stopzetting van de activiteiten van het bedrijf zou betekenen, zou hen waarschijnlijk nog meer kosten, terwijl een verkoop van het bedrijf als zodanig uitgesloten lijkt, schrijft Wirtschaftswoche. Galeria Karstadt Kaufhof heeft deze informatie noch bevestigd noch ontkend. Volgens het zakenblad is er in het herstructureringsplan ook sprake van een verkoop van de Belgische dochteronderneming Inno.

Galeria Karstadt Kaufhof heeft 131 winkels in Duitsland en ongeveer 17.000 werknemers, terwijl Inno 16 vestigingen in Duitsland heeft met ongeveer 1.000 werknemers. In 2020 moest Galeria Karstadt Kaufhof al zo'n 40 winkels sluiten en 4.000 banen schrappen, terwijl haar schuldeisers twee miljard euro aan schulden moesten kwijtschelden.