De textielfamilie De Sutter wordt de nieuwe eigenaar van modeketen E5. Dat heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde beslist. 90% van het personeel behoudt zijn job.

De familie De Sutter, die achter ansi | pgt, een high-end jeansproducent zit, betaalt 2,5 miljoen euro voor de overname en is van plan de komende 3 jaar nog eens 5 miljoen extra te investeren in E5, dat tot vorig jaar nog e5-Mode heette. De nieuwe eigenaars nemen zo goed als alle actieve werknemers van de Vlaamse winkelfilialen over en gaan op termijn zelfs op zoek naar een 50-tal nieuwe medewerkers. “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project. Wij willen dat het Vlaamse icoon E5 weer een succes wordt”, zegt de kersverse co-CEO Peter De Sutter. 

“We zijn al 30 jaar actief in de modewereld. Nu voegen we een activiteit toe: rechtstreeks de Vlaamse consumenten bedienen met betaalbare, kwalitatieve en comfortabele fashion. We gaan de collecties verder uitbouwen, zodat die nog beter aansluiten bij onze klanten, die een mooie en trendy outfit willen voor een eerlijke prijs. Het aanbod zal vollediger zijn, we investeren in de eigen E5 merken die we aanvullen met toffe en betaalbare Europese labels. We zetten de herinrichting van de winkels ook verder, en de winkelbeleving willen we intuïtiever maken, zodat de klant gemakkelijker zijn gading vindt ”, zegt co-CEO Kristof De Sutter.