Mobiel betalen is momenteel al mogelijk in alle winkelformules van Colruyt Group. Concreet kunnen klanten in 470 winkels hun boodschappen voortaan betalen met de applicatie SEQR op hun smartphone. Het gaat om alle vestigingen van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland en Dreambaby, plus een vijftigtal aantal aangesloten zelfstandige Spar-winkels.

Colruyt Group biedt mobiel betalen sinds september vorig jaar al aan in de webshops Collishop en Dreambaby. Het systeem werd vanaf begin 2015 getest in een twintigtal fysieke winkels en de jongste maanden geleidelijk uitgerold over heel het winkelpark. Momenteel kan er betaald worden in alle geïntegreerde winkelfilialen van de groep. De komende weken komen er nog een 70-tal zelfstandige Spar-winkels bij, wat het totaal op 540 zal brengen. 

In de opstartfase registreerde Colruyt al meer dan 10.000 betalingen, en het aantal transacties stijgt dag na dag. “Het project is goed van start gegaan en we zijn zeer tevreden met de eerste resultaten”, zegt projectverantwoordelijke Michel Van Mello. “Gezien de voordelen voor de klanten, verwachten we dat mobiel betalen de komende jaren gestaag populairder gaat worden. Zeker als je weet dat aan de betaalapplicatie ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten e.d. gekoppeld kunnen worden. Op termijn zou je dus kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak, zonder portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten.”

Hoe werkt het?De klant koppelt eenmalig zijn Europees rekeningnummer aan de SEQR-app. Betalen in de winkel kan vervolgens door verbinding te maken met het netwerk ‘Colruyt Group Wifi’ (zodat bij een minder goede gsm-dekking het systeem toch optimaal functioneert), een QR-code aan de kassa scannen en het bedrag bevestigen met een pincode. Het bedrag gaat na 2 werkdagen via domiciliëring van de rekening en de app houdt een overzicht van alle betalingen bij.