Voortaan zijn 32 Shop&Go-winkels van Delhaize elke dag van de week 24 uur op 24 open. Het gaat om vestigingen bij tankstations van Q8.

De 152 Shop&Go’s in België en Luxemburg hebben al de ruimste openingsuren binnen het winkelpark van Delhaize. Zo was de meerderheid sowieso al van 6 u ’s morgens tot 22 ’s avonds geopend, en dit 7 dagen op 7. In 32 van die winkels worden de openingsuren nog een pak ruimer: ze zullen dag en nacht geopend zijn.

Delhaize zegt hiermee tegemoet te komen aan een alsmaar stijgende vraag van haar klanten. “Doordat meer mensen op andere dan de klassieke werkuren aan het werk zijn, is er meer en meer vraag naar winkels die vroeger en later open zijn. En nog belangrijker – deze klanten zijn op zoek naar verse producten zoals groenten en fruit, brood, vlees,vis,..,” klinkt het.

De 32 Shop&Go-vestigingen die vanaf nu 24/7 open zijn, bevinden zich allemaal aan een Q8-tankstation en worden uitgebaat door franchisenemers. “Elk van de zelfstandige uitbaters heeft zelf gekozen voor deze ruimere openingsuren en dit op basis van hun locatie en de stijgende vraag van de klanten zelf”, zegt Delhaize. Mogelijk zullen er nog meer Shop&Go’s deze openingsuren hanteren, waar er mogelijkheden zijn en waar de franchisenemer geïnteresseerd is. 

Niet in de metro

De kleinste winkelformule van Delhaize is vooral gericht op klanten die onderweg snel kant-en-klare producten willen meenemen of ter plaatse iets willen eten. Daarom vind je Shop&Go vooral langs autosnelwegen, in stadscentra en in trein- of metrostations terug.

Toch zijn het vooral de winkels bij tankstations die in aanmerking komen op dag en nacht open te zijn. “In metrostations kan dat bijvoorbeeld niet omdat het gebouw ’s nachts sluit. Bij een petrol station zijn we niet gebonden aan dergelijke sluitingsuren”, verduidelijkt woordvoerder Roel Dekelver aan onze redactie.

6 nieuwe winkels

Met de stijgende vraag naar snelle en kleine winkelformules, zet Delhaize steeds meer in op Shop&Go. De retailer biedt in de gemakswinkels een aanbod van ongeveer 2.000 producten, waarvan 600 verse producten (waaronder vers brood). Bovendien zal Delhaize dit jaar nog 6 nieuwe Shop&Go’s openen.