Jumbo heeft al meer dan 100 vastgoedaanbiedingen gekregen voor nieuwe vestigingen in België. Dat meldt Distrifood. Daarnaast wil de Nederlandse retailer tegen eind volgend jaar ook 3 tot 5 winkels openen in België.

De komst van Jumbo naar België houdt heel België en Nederland in zijn greep. Dat bevestigt de Nederlandse keten die sinds kort wordt overstelpt door vastgoedbedrijven die mogelijke winkellocaties aanbieden voor Jumbo België. “Ik denk dat we inmiddels meer dan 100 keer zijn benaderd over een vestigingspunt in België. Elke dag klopt er wel iemand aan met een project”, vertelt Jan Heuving, vastgoeddirecteur bij Jumbo, aan Distrifood.

De Nederlandse retailer is van plan om tegen eind 2019 zijn eerste Belgische vestigingen te openen, en dat zullen er meteen zo'n 3 à 5 tal zijn, vervolgt Heuving. Waar dat precies zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk, al werden vorige maand wel een tiental winkellocaties "gecontracteerd". CFO Ton Van Veen liet ons vorige maand tijdens een exclusief interview bovendien weten dat Jumbo zijn oorspronkelijke formule met 7 zekerheden zal introduceren op de Belgische markt, weliswaar met lokaal assortiment en lokale medewerkers. Hij voegde er zelfs aan toe dat de retailer daarbij waarschijnlijk eerst zal starten met winkels in eigen beheer, om op termijn ook franchisewinkels te openen, waar er inmiddels al veel belangstelling voor is.

Om de opening vlot te laten verlopen, is Jumbo ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen. Zo maakte de retailer begin dit jaar nog bekend dat het op zoek was naar een ervaren vastgoedacquisiteur voor zijn Belgische vestigingen, richtte het bedrijf in maart de bvba Jumbo België op en werd Peter Isaac in juni aangesteld als de nieuwe managing director van Jumbo België. Hij is, vanaf begin deze maand, verantwoordelijk voor het opzetten van de Jumbo organisatie in ons land. Vorige maand liet het bedrijf ten slotte weten dat de eerste contracten voor winkellocaties ondertussen getekend zijn.