Deze week nog opent de eerste Vlaamse vestiging van Medi-Market de deuren in Gent. Later dit jaar moet ook nog een parafarmaceutische supermarkt in Antwerpen opengaan.

Medi-Market heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het ambitie had. De keten zei aan Gondola al dat het tegen 2020 niet minder dan 20 verkooppunten wou. Medi-Market heeft momenteel 5 winkels in Brussel en Wallonië. De winkelopeningen in Gent en Antwerpen stonden dan ook al langer op de planning, maar zijn nu concreet.

Volgens Het Nieuwsblad opent de allereerste Medi-Market in Vlaanderen eind deze week de deuren in Gent. De Antwerpse vestiging zou in september volgen, schrijft de krant. 

Tot 30% goedkoper

Goed nieuws voor de Vlaamse consument, want Medi-Market zorgt met zijn goedkope prijzen en uitgebreide gamma voor een doorbraak tegenover het traditionele circuit. Het concept combineert een apotheek en een parafarmacie, waar op een oppervlakte van 600 à 1.000 vierkante meter zo'n 8.000 gezondheids- en schoonheidsproducten aangeboden worden. Dat allemaal 20 tot 30% goedkoper dan ergens anders. Ook in de apotheek liggen de prijzen aanzienlijk lager dan in een traditionele apotheek.

“Platte commercie”

 

De traditionele apothekers zijn echter niet te spreken over het concept. De Oost-Vlaamse Apothekersgilde heeft het over “platte commercie” via agressieve verkooptechnieken.

Lees onze reportage over Medi-Market