Sinds 27 januari 2020 is Maxeda DIY Group, waar Brico en BricoPlanit deel van uitmaken, een samenwerking aangegaan met de A.R.E.N.A. Alliance voor de inkoop van doe-het-zelf-, tuin- en decoratieproducten (met uitzondering van Azië). 

Maxeda is reeds de achtste DIY retailer die zich aansluit bij A.R.E.N.A, naast Hagebau (Duitsland), Le Groupement Les Mousquetaires (Frankrijk), Jumbo (Zwitserland), Bricofer (ltalië), Baucenter (Rusland), Dedeman (Roemenië) en Pevec (Kroatië).

"Samenwerken met A.R.E.N.A. is een kans om ons concurrentievermogen op de markt verder te versterken, We zullen ook profiteren van de uitgebreide ervaring en kennis van A.R.E.N.A. bij het onderhandelen", zegt Guy Colleau, CEO van Maxeda DIY Group.

"We zijn trots om Maxeda DIY Group te verwelkomen als nieuw lid van onze alliantie. Ons team kijkt ernaar uit om samen te werken in dit nieuwe partnerschap waarvan alle betrokkenen profiteren", zegt Michael Baumgardt, Voorzitter van de raad van bestuur van A.R.E.N.A..

De doelstelling van de samenwerking is het leveren van producten van de beste kwaliteit voor de beste prijs aan de Europese klant.