Manhattan Active Scale staat voortaan in voor de distributieactiviteiten van Medi-Market Group, de snelgroeiende Belgische verdeler van farmaceutische en parafarmaceutische producten. Dankzij de cloudoplossing kan Medi-Market de productiviteit in zijn magazijnen verbeteren en de arbeidskosten verminderen, waardoor de groep zich beter kan richten op expansie en de uitbreiding van zijn aanbod aan goedkope farmaceutische producten. 

Medi-Market, dat het licht zag in 2014, wordt gezien als een belangrijke vernieuwende speler op de Belgische markt van de apotheken en de parafarmacieën door zijn erg lage prijzen. In slechts vijf jaar tijd opende het bedrijf 32 parafarmacieën, 17 apotheken en 4 beautysalons. En daar blijft het niet bij. Zo wil de groep dit jaar 15 nieuwe winkels openen en zijn e-commerce activiteiten nog verder uitbreiden. 

Om dat allemaal in goede banen te leiden, heeft Medi-Market ervoor gekozen om zijn distributieactiviteiten toe te vertrouwen aan Manhattan Active Scale. Het bedrijf zal ingezet worden in het nationale distributiecentrum in Nijvel dat zich uitstrekt over 4.000 m2. Manhattans geavanceerde methodes voor de voorbereiding van bestellingen zullen de bevoorrading van winkelpunten en de online orderafhandeling versnellen. Daarnaast zorgen de functionaliteiten voor de optimalisatie van de opslag en het bevoorraden van pick-up points ervoor dat de belangrijkste activiteiten in het magazijn gestroomlijnd worden. Tot slot zullen Manhattans geavanceerde tools voor stockbeheer Medi-Market een grotere visibiliteit en een nauwkeurig realtime inzicht in de voorraad bezorgen. 

“De technologie van Manhattan Active Scale zal een belangrijke rol spelen in de toekomstige groeiplannen van onze winkels en onze online activiteiten. Om die sterke groei te ondersteunen, hebben we gekozen voor de WMS-technologie van Manhattan die ons een maximale flexibiliteit en schaalbaarheid biedt zodat we onze expertise op het gebied van gezondheid en welzijn tegen lage prijzen verder kunnen democratiseren”, verklaart  Peter Bos, CIO en directeur Supply Chain van Medi-Market Group.

“Medi-Market, dat een van de sterkst groeiende farmaceutische distributeurs is in Europa, investeert in innoverende oplossingen om zijn groei in België en naburige landen te versnellen. Onze cloudoplossing, die gemakkelijk te implementeren is, minimaliseert het gebruik van IT-tools van Medi-Market en stelt de groep in staat om de investering sneller te implementeren en terug te verdienen”, benadrukt Pieter Van den Broecke, algemeen directeur van Manhattan Associates Benelux en Duitsland.