Makro en Media Markt zijn concrete gesprekken begonnen over een samenwerking in ons land. De bedoeling is dat Media Markt de elektroafdeling als shop-in-shop bij Makro gaat uitbaten.

Vorige maand raakte bekend dat de directie van Makro winkelketens zoals Media Markt en Vanden Borre had benaderd om hun elektroafdelingen aan over te laten. Ondertussen heeft Media Markt bevestigd dat het concrete gesprekken voert met Makro over een samenwerking.

De herstructurering die de Makro-directie enkele maanden geleden aankondigde, houdt in dat de keten zich voortaan enkel nog zal richten op voeding, feest- en decoratie en bouw-artikelen. Makro liet al in juni weten dat het voor andere productcategorieën zoals kledij en consumentenelektronica wil samenwerken met gespecialiseerde partners. Voor die laatste categorie, is de  keuze nu dus op Media Markt, dat ook deel uitmaakt van Metro Group, gevallen.

Concreet zou Makro de elektro-afdelingen in al zijn winkels afstoten, en in de plaats Media Markt een shop-in-shop in elke vestiging laten openen. De concrete plannen rond de samenwerking worden momenteel uitgewerkt, klinkt het in een persbericht. De prioriteit ligt daarbij bij de Makro-winkels in Eke (bij Gent) en Machelen (bij Vilvoorde).

De bedoeling is dat de externe winkelketen het Makro-personeel mee overneemt, waardoor jobverlies beperkt zou kunnen worden.