De Duitse maaltijdboxbezorger Marley Spoon trekt naar Denemarken. Het bedrijf zal voortaan in de regio rond Kopenhagen leveren en keert zo terug naar de plek waar het concept van de maaltijdbox ontstaan is. 

Marley Spoon ziet het groots: vanaf vandaag levert de Duitse maaltijdboxbezorger immers ook in Denemarken. Klanten zullen daarbij de keuze hebben uit 20 recepten in de categorieën: 'Vlees & Vis', 'Vegetarisch & Veganistisch', 'Kindvriendelijk', 'Binnen 30 minuten' en 'Gezonde keuze'. Op die manier wil het bedrijf Denen niet alleen meer keuze en flexibiliteit bieden, maar hen ook een duurzaam alternatief bieden voor de supermarkt.

Ter herinnering, het Duitse Marley Spoon is de tegenhanger van HelloFresh. Marley Spoon neemt met andere woorden het plannen en boodschappen doen uit handen, verpakt de ingrediënten en bezorgt dit samen met de receptkaarten in een maaltijdbox bij de consument thuis. De box bevat zorgvuldig uitgekozen ingrediënten in exact de juiste hoeveelheden en  waar mogelijk van biologische producenten afkomstig. “Zo garandeert de maaltijdboxaanbieder dat er meer tijd overblijft om te koken met familie en vrienden, terwijl voedselverspilling wordt vermeden”, klinkt het

Dat Marley Spoon nu Denemarken verovert is volgens CEO en oprichter Fabien Siegel een belangrijke stap. “Wij zijn ontzettend blij om Marley Spoon te lanceren in Scandinavië, de plek waar het concept van de maaltijdbox is ontstaan”, reageert Fabian Siegel. “We hebben ons als doel gesteld om in Denemarken een product aan te bieden dat miste in de markt: een maaltijdbox met een grote keuze aan recepten, die klanten meer flexibiliteit geeft. Met verse ingrediënten en inspirerende recepten, tillen we het alledaagse koken naar een hoger niveau en bieden we tegelijkertijd een duurzaam alternatief aan voor het winkelen in de supermarkt". 

Voorlopig zijn de maaltijdboxen van Marley Spoon enkel verkrijgbaar in de regio rond Kopenhagen. Mocht het concept aanslaan, dan zal het concept ook worden uitgerold naar andere regio’s in Denemarken.