Luc Rogge op pensioen. Vanaf maandag 20 januari 2014 neemt hij afscheid als directeur-generaal van Colruyt. Het gros van zijn takenpakket wordt voor een periode van ongeveer een jaar overgenomen door COO Retail Frans Colruyt. Dat meldt Colruyt in een persbericht.

De zestigjarige Rogge had de beslissing volgens Colruyt al “maanden geleden” genomen, en wou naar eigen zeggen kort en in stilte afscheid nemen. “Ik ben de firma dankbaar voor de vele rijke ervaringen die ik hier heb opgedaan. Ik ben ook blij om wat ik samen met tal van collega’s heb kunnen opbouwen,” zegt Rogge zelf. “Vandaag geef ik vol vertrouwen de fakkel aan hen door.”

Luc Rogge rapporteerde aan Frans Colruyt, die sinds 1 september 2012 als COO Retail alle retailactiviteiten van Colruyt Group aanstuurt. Frans Colruyt zal nu de functie van directeur-generaal Colruyt en de bijhorende taken overnemen, en dat voor een periode van “ongeveer een jaar”.

Luc Rogge begon zijn carrière bij Colruyt als IT-specialist. Hij werkte onder meer ook voor stockbeheer en het prijzensecretariaat en bekleedde tal van leiddinggevende functies. Zo was hij achtereenvolgens gerant van een Colruyt-winkel, personeelsdirecteur, directeur van het vleesverwerkende bedrijf Vlevico en directeur logistiek. In 1996 werd hij directeur-generaal voor Colruyt, OKay en Bio-Planet. Luc is ook al jaren lid van de Directieraad van Colruyt Group.