Toekomstige werkkrachten bij Lidl kunnen voortaan ook solliciteren via sms en late-night sollicitaties. Op die manier wil de hard discounter de drempel voor het zoeken naar een job verlagen en kandidaten op een informele manier laten kennismaken met zijn winkels. Voor dit jaar is Lidl op zoek naar 500 werkkrachten vooral in West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

Supermarktketen Lidl blijft maar groeien en is daarom voortdurend op zoek naar nieuwe werknemers voor zijn meer dan 300 winkels in België. In de komende twee jaar wil Lidl over heel België meer dan 1.000 nieuwe vacatures invullen, waarvan de helft dit jaar. Het gaat daarbij om vaste contracten voor filiaalbediendes en filiaalassistentes en dat vooral in de Vlaamse provincies West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. Om er zeker van te zijn dat de keten de juiste mensen vindt, gaat de hard discounter wel erg ver. Zo kunnen kandidaten voortaan ook via late-night sollicitaties of sms solliciteren.  

“We hebben gemerkt dat de drempel voor het zoeken naar een job soms hoog ligt en zijn dus op zoek gegaan naar een andere manier om kandidaten te zoeken. Met late-night sollicitaties geven we geïnteresseerden op een informele manier de tijd om een blik achter de schermen te werpen in een filiaal. Zo krijgen ze een beter zicht op het werk en de verwachtingen en kunnen ze uitgebreid vragen stellen en mogelijk toekomstige collega’s ontmoeten. Lidl biedt alvast een interessant verloningspakket en erg veel doorgroeimogelijkheden", verduidelijkt Isabelle Colbrandt, woordvoerster bij Lidl.

Concreet hoeven sollicitanten enkel een sms met bijvoorbeeld "Job Mechelen" naar 8810 te sturen tijdens het late-night bezoek in Mechelen. "Wanneer een jobzoeker een sms stuurt, krijgt hij onmiddellijk een antwoord van Lidl met de volgende stappen in de selectieprocedure", vervolgt Colbrandt. 

De eerste late-night sollicitaties vinden plaats in Kampenhout (23 januari) en Berchem (30 januari).