Discounter Lidl werkt aan een grootschalig bouwproject op de voormalige Cashwell-site in Antwerpen. Op het terrein van 8900 vierkante meter komt een ruime Lidl-winkel, maar er is ook plaats voor appartementen en groenzones.

Lidl is eigenaar van de Bredero-site in Antwerpen en plant er een grootschalig project dat verder gaat dan een supermarkt alleen. “Wij hebben de site opgekocht en projectontwikkelaar Immpact aangesteld om een totaalverhaal te ontwikkelen, waarbij onze winkel kan kaderen in een ruimer geheel”, vertelt woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

88 woningen en een LidlOp het terrein van 8900 vierkante meter is ruimte voor zo'n 88 wooneenheden (eensgezinswoningen, appartementen, loften), groenzones en uiteraard een geïntegreerde Lidl-vestiging. Midden op het terrein staat de ooit grootste brouwerij van Antwerpen. Dat gebouw blijft behouden, krijgt een soort centrumfunctie op het binnenplein en wordt binnen omgebouwd tot 13 loften. Parkeren gebeurt in een ondergrondseparking, zowel voor klanten als toekomstige bewoners.

Voor als Lidl is dit een prestigeproject voor 2016. “Antwerpen-Zuid was nog een blinde vlek en door een dergelijk grootschalig project op te starten, slagen we er wél in om een (naar stadsnormen) ruime Lidl op te zetten binnen de Singel mét eigen parkeerplaatsen”, zegt Rynwalt.