Discountketen Lidl neemt drie van de acht Belgische Albert Heijn-winkels over die Ahold Delhaize in ons land moet afstoten. Ook de halal supermarktketen Tanger neemt twee winkels over van de groep.

Ahold Delhaize heeft eindelijk overnemers gevonden voor enkele van de 13 winkels die de fusiegroep van de Belgische concurrentiewaakhond moet afstoten. 

Lidl: 3 winkels en 1 project

Discountketen Lidl koopt de Albert Heijn-winkels in Leuven, Turnhout en Oudenaarde van de groep. Daarbovenop neemt Lidl ook één winkelproject over dat nog in ontwikkeling is.

Tanger: 1 AH en 1 Proxy

De Albert Heijn in Antwerpen-Kiel en de Proxy Delhaize in de Lange Beeldekenstraat in Antwerpen komen in handen van Tanger, een Nederlandse winkelketen die zich hoofdzakelijk richt op de allochtone gemeenschap.

Het personeel van de winkels zal onder de nieuwe eigenaars onder dezelfde voorwaarden kunnen blijven werken, klinkt het in een persbericht.

Fusie on hold

De fusie tussen moederbedrijf Ahold en de Delhaize Group is ondertussen al enkele maanden een feit, maar in België is ze nog niet officieel afgerond. De fusiegroep moet van de Belgische Mededingingsautoriteit (BAM) 13 vestigingen in ons land afstoten om te vermijden dat de groep te dominant zou zijn op de markt.

De verkoop sleept al lang aan, maar nu kondigt de fusiegroep in één klap de verkoop van vijf winkels aan. Dit betekent wel dat er nog altijd een overnemer moet gezocht worden voor acht winkels (vier AH’s en vier Delhaize’s).

Zolang niet alle winkels afgestoten zijn, blijft de fusie tussen Ahold en Delhaize ‘on hold’ in België. Tot dan blijven Albert Heijn en Delhaize officieel dus nog altijd concurrenten in ons land.