Lidl gaat zijn aanbod van vegetarische producten uitbreiden en zelfs voor het eerst veganproducten opnemen in zijn vast assortiment. Daarmee komt de discounter tegemoet aan de vraag van klanten die, na een vegetarische actieweek pleitten voor een permanent aanbod van de veggie producten.

Lidl heeft al langer vegetarische producten zoals vleesvervangers in haar vast assortiment, maar breidde dat aanbod deze zomer tijdelijk uit tijdens een actieweek. En die viel duidelijk in de smaak bij de consument. "In augustus hebben we een vegetarische week georganiseerd met enkele bijkomende vegetarische artikelen naast de promoties. Na deze actie hebben 1.500 consumenten ons via sociale netwerken en onze klantenservice gevraagd om ons aanbod van vegetarische producten uit te breiden, en om veganproducten te introduceren", vertelt Julien Wathieu, woordvoerder van Lidl België.

 

17 nieuwe producten

De winkelketen reageert nu op die vraag met de uitbreiding van haar vegetarisch aanbod onder het merk My Best Veggie. Dat wordt vanaf 6 november aangevuld met zeven nieuwigheden, zoals salami, frikandel of worst, en omvat nu 15 artikelen in totaal. Bovendien voorziet Lidl voor het eerst ook veganproducten in zijn vast assortiment. In totaal zullen er tien verschillende veganistische smeersalades (o.a. courgette en curry, aubergine, tofu) verkrijgbaar zijn in de winkel.