In Eeklo opent Carrefour een nieuwe Market-vestiging in een pand dat oorspronkelijk voorzien was als winkelproject van Albert Heijn. Het is de laatste van de overgenomen Ahold Delhaize-winkels die opengaat. 

De opening kadert binnen het overnameakkoord dat Carrefour Belgium in maart met Ahold Delhaize afsloot, waarbij het vier winkels en een winkelproject overnam van de fusiegroep. De voorbije maanden gingen al vier vestigingen opnieuw open als Carrefour Market: Albert Heijn Lokeren, Proxy Delhaize in Ledeberg , AH Boortmeerbeek en AD Delhaize Berendrecht.

Op woensdag 30 augustus werd de laatste van de overgenomen supermarkten geopend in Eeklo. In tegenstelling tot de andere overgenomen winkelpunten, was die in Eeklo nog geen geopende supermarkt. Het pand, gelegen in een voormalige garage in de Koning Albertstraat, was oorspronkelijk voorzien als winkelproject van Albert Heijn. 

De nieuwe Carrefour Market in Eeklo heeft een winkeloppervlakte van 1.200 m², waardoor er plaats is voor brede gangen die het winkelcomfort verhogen. De klant vindt hier zoals gewoonlijk een breed assortiment, met onder andere een ruime versmarkt, een bakkerij, en een assortiment glutenvrije producten. Naast de klassieke zuivelafdeling vind je in de traiteurafdeling in bediening een ambachtelijk gamma kaas en vleeswaren. Er is eveneens een eigen beenhouwerij, waar de slagers ter plaatse het vlees versnijden en vleesbereidingen maken. Verder zullen klanten hun online boodschappen van drive.be voortaan kunnen oppikken aan het afhaalpunt in de winkel. 

In de winkel zullen een 40-tal nieuwe medewerkers aan de slag gaan, die grotendeels afkomstig zijn uit Eeklo en omgeving.

 

Al 8 nieuwe Markets

Met de opening van de winkel in Eeklo, staat de teller van nieuwe Carrefour Market-supermarkten die dit jaar de deuren openden ondertussen al op 8. Naast de openingen die kaderen binnen overnameakkoord met de Nederlandse groep Ahold Delhaize, opende Carrefour eerder dit jaar al 3 Market-vestigingen in Waregem, Laakdal en Riemst en niet minder dan 15 Express buurtwinkels.