Wie is de goedkoopste? Het blijft een vraag die erg gevoelig ligt bij retailers. Dat bleek vorige week nog maar eens toen er een kleine twitterrel plaatsvond tussen Alexandre Bompard, CEO van Carrefour, en Michel-Edouard Leclerc, topman bij Leclerc, over welke supermarktketen nu precies de goedkoopste is in Parijs. Na enkele flinke sneren, werd de toon beleefder, al verdween de venijnige ondertoon niet helemaal. Het komt maar zelden voor dat de rivaliteit tussen twee bedrijven openlijk en spontaan op Twitter getoond wordt. Reden te meer dus om deze kleine twitterrel van op de eerste rij te volgen. 

De rel werd veroorzaakt door een tweet van Olivier Dauvers die een foto plaatste van twee reclameborden van Carrefour in de Parijse metro. Op de eerste lezen we “In Parijs kunt u minder betalen, bestel via Carrefour.fr”. Op het tweede reclamebord vergelijkt Carrefour de prijs van 24 producten in zijn eigen winkels met die van andere, duurdere retailers zoals Monoprix en Auchan. Pittig detail: supermarkt Leclerc wordt niet opgenomen in deze vergelijking en dat terwijl de slogan van de keten toch "Wie is de goedkoopste? Leclerc” is. Olivier Dauvers polste bijgevolg naar een reactie bij de CEO's van Carrefour en Leclerc, en die lieten niet lang op zich wachten.

“Het is ook een vorm van berusting om in de tweede klasse te speelen wanneer de eerste klasse buiten bereik is”, sneerde Michel-Edouard Leclerc. Een antwoord dat op een stevige reactie van Alexandre Bompard kon rekenen, die antwoordde met een citaat van Einstein: “Het enige wat gevaarlijker is dan onwetendheid is arrogantie. Spijtig genoeg gaan beide vaak hand in hand”. Waarna hij het niet kon laten om nog eens na te trappen door de spelfout in het antwoord van Michel-Edouard Leclerc te benadrukken.

Dat Carrefour ‘vergeten’ is om Leclerc op te nemen in zijn vergelijking, is volgens Le Capital doelbewust gebeurd. Recent onderzoek van Retail Explorer dat maar liefst 3.000 producten vergeleek bij verschillende Franse retailers toonde namelijk aan dat Leclerc wel degelijk de goedkoopste is in Frankrijk. 

In dit artikel