Jysk zet zijn expansiestrategie verder en opende vandaag 2 winkels: in Erpe-Mere en in Ieper. Dat brengt het totaal aan Belgische winkels op 60. "Onze ambitie is om in België door te groeien naar minimaal 125 winkels", stelt Frank Christant, country director van Jysk in België, Frankrijk en Nederland.

Meubelketen Jysk is volop bezig met een uitrol van nieuwe winkels. Vandaag opende het er twee tegelijk. De winkel in Erpe-Mere bevindt zich aan de Gentsesteenweg, vlak bij Aalst. In Ieper gaat het om de voormalige winkel van Fun aan de Rijselsepoort, die Jysk samen met drie medewerkers heeft overgenomen. De Rijselsepoort is een belangrijk winkelgebied voor de inwoners van Ieper en omgeving. “We hadden al langer de wens om hier een winkel te openen, maar het was ons nog niet eerder gelukt om een geschikte locatie te vinden. Toen de plek van Fun vrijkwam, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Het is voor ons de ideale winkel om onze collecties op een zo goed mogelijke manier te presenteren”, vertelt retail manager Dennis Landa.

Beide winkels bieden ruim 1.000 vierkante meter wooninspiratie. Ze zijn voorzien van het nieuwste winkelconcept van de Deense retailer, met een houtlook vloer en sfeervolle verlichting als blikvangers. Er zijn drie voorbeeldkamers ingericht volgens de laatste trends en collecties van Jysk. Ook is er een grote matrasstudio, waar klanten producten kunnen uitproberen en advies krijgen van professioneel opgeleide winkelmedewerkers. Met de twee openingen staat de teller van de meubelketen in België op 60 winkels. "Daar komen er dit jaar nog zeker vier bij. Op 25 juli staan openingen gepland in Pelt en Saint-Georges-sur-Meuse. Later dit jaar opent Jysk ook winkels in Drogenbos en Lier", klinkt het bij Frank Christant, die benadrukt dat de keten op termijn minimaal 125 winkels in ons land wil hebben.