Het toekomstige Brusselse winkelcentrum dat tot nu toe gekend was onder de naam Just Under The Sky, zal Docks Bruxsel gaan heten en 50.000 m² groot zijn. Dat heeft projectontwikkelaar Equilis bekend gemaakt.

Equilis, het vastgoed-onderdeel van de Groep Mestdagh, zegt dat de werken voor het winkelcentrum al in januari zullen beginnen. Docks zou daarmee de eerste van de drie geplande winkelcentra (Uplace, Neo, en Docks) zijn die een spade in de grond steekt. Dat kan een concurrentieel voordeel zijn in de commercialisatie van het winkelcentrum.

Het project, dat gelegen is aan de Van Praetbrug, langs de oevers van het kanaal van Brussel, zal 49.000 m² groot zijn.De ontwikkelaar zegt dat er voor de helft van de oppervlakte al onderhandelingen lopen. Het streefdoel is om tegen eind 2014 70% van de winkelruimte verhuurd te hebben en volzet te zijn tegen september 2015 alle winkelruimte verhuurd te hebben. Alles in totaal zou Docks 1.000 jobs moeten opleveren.

Naast winkelruimte, zal ook een nieuwe evenementenruimte met een capaciteit van 1.500 mensen, en zal er ook ruimte zijn voor vrijetijdscomplexen.