Jumbo zal vooral Foodmarkt-achtige winkels openen in België. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens een presentatie in Veghel, meldt Distrifood. Daarnaast wil het bedrijf enkel doorgaan met Jumbo België als het een goede entree maakt op onze markt.

Tijdens de voorstelling van zijn omzetcijfers vorige week in Veghel had Jumbo het ook over zijn komst naar België. Daar liet het bedrijf weten dat de eerste Belgische vestigingen Foodmarkt-achtige winkels zullen zijn. Daarnaast benadrukte topman Frits Van Eerd dat een goede start in België cruciaal is voor het verdere verloop van Jumbo België. Als de Belgische entree niet van een leien dakje verloopt, overweegt de CEO zelfs om zich terug te trekken.  “Mocht het onverhoopt niet goed gaan met de eerste winkels, stopt Jumbo er mee in België. Van Eerd zei dat hij niet wil trekken aan een dood paard”, verklaarden aanwezigen aan Distrifood.

Ter herinnering, Jumbo is van plan om tegen eind 2019 zijn eerste Belgische vestigingen te openen, en dat zullen er meteen zo'n 3 à 5 tal zijn. Waar dat precies zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk, al werden in augustus wel een tiental winkellocaties "gecontracteerd". CFO Ton Van Veen liet ons tijdens een exclusief interview bovendien weten dat Jumbo zijn oorspronkelijke formule met 7 zekerheden zal introduceren op de Belgische markt, weliswaar met lokaal assortiment en lokale medewerkers. Hij voegde er zelfs aan toe dat de retailer daarbij waarschijnlijk eerst zal starten met winkels in eigen beheer, om op termijn ook franchisewinkels te openen, waar er inmiddels al veel belangstelling voor is.

Om de opening vlot te laten verlopen, is Jumbo ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen. Zo maakte de retailer begin dit jaar nog bekend dat het op zoek was naar een ervaren vastgoedacquisiteur voor zijn Belgische vestigingen, richtte het bedrijf in maart de bvba Jumbo België op en werd Peter Isaac in juni aangesteld als de nieuwe managing director van Jumbo België. Hij is, vanaf begin deze maand, verantwoordelijk voor het opzetten van de Jumbo organisatie in ons land. Vorige maand liet het bedrijf ten slotte weten dat de eerste contracten voor winkellocaties ondertussen getekend zijn.

Benieuw naar het Foodmarkt concept? Ontdek het hier!