Jules Noten wordt in mei de nieuwe CEO van Vandemoortele. Hij zal Jean Vandemoortele opvolgen. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt.

Zoals vooropgesteld in 2012, zal Jules Noten vanaf mei CEO worden van voedingsgroep Vandemoortele. Huidig CEO Jean Vandemoortele wordt voorzitter van de raad van bestuur. Noten kwam twee jaar geleden over van tapijtengroep Balta en is momenteel nog verantwoordelijk voor de afdeling Bakery Products, de grootste afdeling van de groep, die ook het sterkst groeide het afgelopen jaar.

Jaarcijfers: +1,4%

Tezamen met de aankondiging van de nieuwe CEO, maakte Vandemoortele ook zijn (positieve) jaarresultaten bekend. In 2013 steeg de omzet van groep met 1,4 % tot €1,28 miljard. De recurrente operationele winst (REBIT) bedroeg €45 miljoen, wat 61% meer is dan in 2012. "Dankzij een verdere verbetering van de klanten- en productmix en een doorgedreven rationalisatie en kostenbeheersing, kon de groep haar rendabiliteit herstellen", klinkt het. De grootste bijdrage kwam van de afdeling Bakery Products (diepvries bakkerijproducten ). Die kende een stevige groei (+6%), vooral dankzij een aantal nieuwe klanten en de algemene groei van de markt. De afdeling Lipids (margarines en vetten) bleef stabiel in volume ten opzichte van 2012, maar kende door hoge grondstofprijzen wel een omzetdaling van -3%. 

Vandemoortele verwacht in 2014 zowel de omzet als de rendabiliteit opnieuw te kunnen verhogen. De producent bouwt dit jaar ook aan een nieuwe fabriek voor Bakery Products in Lyon.