Sven Seidel stapt met onmiddellijke ingang op als CEO van de Duitse discounter Lidl. Hij wordt opgevolgd door Jesper Hojer, tot enkele jaren geleden nog de topman van Lidl België.

Seidel (41) nam in 2014 de fakkel over van Karl-Heinz Holland aan het hoofd van Lidl. De Duitser zou uit de gratie gevallen zijn van Klaus Gehrig, die aan het hoofd staat van moederbedrijf Schwarz Group, door meningsverschillen over de strategie van Lidl. Ook zijn voorganger sloeg om die reden de Lidl-deur achter zich toe. Het vertrek van Seidel zou onderling overeengekomen zijn en meteen van kracht gaan, schrijft Reuters.

Er staat ook al een opvolger klaar voor Seidel. De Deense Jesper Hojer (38) wordt gepromoveerd tot topman van Lidl. Bij ons is de man vooral gekend als de voorganger van Boudewijn van den Brand aan het hoofd van Lidl België. 

Tussen 2011 en 2014 was werd Lidl onder Hojer geherpositioneerd als “smart discounter” met een modernere communicatie, grotere winkels en een uitgebreider assortiment. De Deen, die al 10 jaar voor Lidl werkt, werd voor zijn werk in België beloond met een zitje in de internationale directie, waar hij tot voor kort internationaal aankoopdirecteur was.

In zijn nieuwe functie wordt Hojer verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van Lidl. Hij zal er onder andere op moeten toezien dat de komst van Lidl naar de Verenigde Staten goed verloopt.