De raad van bestuur van FEVIA heeft Jean Eylenbosch verkozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt huidig voorzitter Bernard Deryckere op.

Eylenbosch is zaakvoerder van Chaudfontaine en Coca-Cola Enterprises Belux heeft de ambitie in overleg met de overheid te blijven inzetten op duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie. “Een sterke Belgische voedingsindustrie, die een brede waaier aan kwaliteitsvolle producten aanbiedt, draagt bij aan een sterke Belgische economie en zorgt voor werkgelegenheid. We zijn niet voor niets de enige industriële sector die de voorbije 10 jaar werkgelegenheid in ons land kon houden. Onze bedrijven, groot en klein, gaan voor een duurzame groei en dat wil ik als voorzitter stimuleren,” aldus Eylenbosch. “Tegelijk willen we samen met de overheid onze verantwoordelijkheid blijven nemen op het vlak van milieu en volksgezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking daarbij de sleutel is om te komen tot echte oplossingen. We moeten wel beseffen dat we dat doen binnen een Belgische context, met concurrerende buurlanden vlakbij.”

Op 1 december neemt Eylenbosch de fakkel over van Bernard Deryckere, CEO van Alpro Group (Europe). Samen met FEVIA zette hij de voedingsindustrie de voorbije jaren op de kaart zette met het merk “Food.be – Small country. Hij lanceerde het merk dat de kwaliteit, diversiteit en innovatie van Belgische voeding in de kijker zet.

In het jaar 2000 ging Jean Eylenbosch, 56 jaar, aan de slag bij Coca-Cola Enterprises Belgium, waar hij verschillende nationale en internationale functies bekleed heeft. Sinds 2011 is hij Vice-President European Government Relations bij Coca-Cola Enterprises Inc. Daarnaast is Jean Eylenbosch ook zaakvoerder van Chaudfontaine. Sinds 2002 is hij beheerder bij FEVIA, de federatie van de voedingsindustrie en sinds 2000 van FostPlus. In beide functies zet Jean Eylenbosch zich sinds jaar en dag in voor de Belgische voedingsindustrie.