Het fallietverklaarde Intertoys wordt dan toch overgenomen door het Portugese Green Swan. In totaal zouden zo’n 220 winkels behouden worden, al moeten 91 winkels nog voor midden mei hun deuren sluiten. Dankzij de doorstart kunnen zo'n 1.000 à 1.500 jobs gered worden.

Speelgoedketen Intertoys is dan toch niet ten dode opgeschreven. De keten die vorige maand nog failliet werd verklaard doordat het ten onderging aan de hevige concurrentiestrijd wordt overgenomen door het Portugese Green Swan. Die groep nam recent de Belgische divisie van Intertoys over en kreeg ook de speelgoedketen Maxi Toys in handen, dat vroeger net als Intertoys behoorde tot de Blokker Holding. Naar verluidt zou Green Swan 220 winkels willen behouden, waarvan 100 franchisewinkels. Concreet betekent dit dat Green Swan zo’n 120 van de 286 winkels in eigen beheer zal redden van de ondergang, al zal het exacte aantal pas in de komende weken duidelijk worden. Intertoys bekijkt momenteel namelijk met franchisenemers of zij winkels willen overnemen. Intertoys hoopt wel om de helft van de eigen winkels te kunnen behouden.

91 winkels dicht

Hoewel er ondertussen nog druk onderhandeld wordt, is nu al zeker dat tegen half mei 91 winkels in eigen beheer zullen sluiten. De uitverkoop start deze zaterdag. Tegelijk zal Intertoys ook bekendmaken op zijn website om welke filialen het gaat.

1.000 à 1.500 jobs gespaard

De doorstart betekent natuurlijk goed nieuws voor de 3.200 jobs die in gevaar waren. Zo’n 1.000 à 1.500 banen zouden hierdoor gespaard worden.

Green Swan benadrukt dat het Intertoys een nieuwe kans wil geven en wil focussen op innovatie. Daarnaast wil het zijn winkels en website aantrekkelijker maken.