Vanaf volgend jaar wordt het mogelijk om online Ikea-meubels te bestellen in ons land. De Zweedse meubelretailer gaat in de loop van 2017 een Belgische webshop openen. Dat heeft topvrouw Catherine Bendayan aangekondigd in De Tijd.

Ikea heeft al langer een website in ons land waarop het mogelijk is de stock van een winkel te checken. Online producten aanschaffen gaat echter nog niet. Vorige zomer werd aangekondigd dat hier verandering in zou komen en dat Ikea in alle landen waar het winkels heeft ook webshops zou openen. Ondertussen is er al een Ikea-webshop in 13 landen waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk. Aan dat lijstje mogen we binnenkort ook België aan toevoegen. 

Via winkels en afhaalpunten

In eerste instantie wil Ikea zijn webshop via zijn grootwarenhuizen organiseren. Klanten zullen online bestelde meubels in de winkel kunnen afhalen of aan huis laten leveren. Op termijn wil Ikea ook kleinere afhaalpunten in steden zoals Gent, Antwerpen en Brussel. Daar zal een basisaanbod tentoongesteld staan, dat de klanten niet meteen kunnen meenemen maar wel online kunnen bestellen.

 

Tot drie nieuwe winkels

Naast een langverwachte online uitbreiding, blijft Ikea ook zijn fysiek winkelpark uitbreiden. Zo opent de keten deze maand winkels in Hasselt en Bergen, en ziet Bendayan nog ruimte voor “twee tot drie nieuwe winkels”. “We willen ervoor zorgen dat alle Belgen maximaal 40 minuten moeten rijden om naar een Ikea te gaan”, zegt ze in De Tijd.