Na een eigen Belgische webshop start meubelgigant Ikea vandaag met een webshop in Luxemburg. Producten zullen daarbij geleverd worden vanuit haar vestiging in Aarlen. Daarnaast maakt de meubelgigant ook bekend dat de Belgische omzet inmiddels goed is voor 3,4% van de totale Belgische omzet.

1 jaar na de lancering van haar Belgische webshop, lanceert Ikea nu ook in het Groothertogdom Luxemburg een eigen webshop. “We zijn heel blij dat we nu ook onze Luxemburgse klanten een extra kanaal kunnen aanbieden”, vertelt Catherine Bendayan, CEO van Ikea België. Naast het aankopen en meenemen van producten in de winkel, de Click&Collect-dienst waarbij bestelde goederen klaar worden gezet voor ophaling in de winkel in Aarlen, kunnen klanten nu ook rustig thuis hun bestelling doen en deze thuis laten leveren. De leveringen zullen naar de klanten vertrekken vanuit het woonwarenhuis in Aarlen. 

"Wat e-commerce in België betreft, zijn we ondanks een wat trage start, blij met de resultaten die we tot nu toe hebben bereikt: 3,4% van de totale Belgische omzet werd immers gerealiseerd dankzij e-commerce", verklaart Zita De Coninck, e-commerce manager van Ikea België.

Vandaag maken kleine pakketten 80% van de bestellingen uit. De overige 20% zijn grote pakketten onder meer met slaapkamers. De klanten die gebruik hebben gemaakt van de e-commerce dienst van Ikea wonen vooral rond de grote steden zowel in Vlaanderen als in Wallonië, zo weet de meubelgigant.