IKEA heeft  in Antwerpen voor het eerst mobiele ophaalpunten gelanceerd. De meubelreus zet een ‘Pändelbuss’ in om onlinebestellingen op vaste tijdstippen te leveren op vier verschillende locaties. 

Het bedrijf wil het leven van de klant naar eigen zeggen gemakkelijker maken met de nieuwe service. Zo bedient IKEA Wilrijk de klant dichter bij huis op een voor de klant gepast moment, aldus de meubelgigant. Klanten kunnen hun bestelling zes dagen per week ophalen op de parkeerplaatsen van het Starrenhof in Kapellen, AVEVE in Sint-Lenaarts, de Decathlon in Turnhout of op de parking van Horta in Westmalle. 

IKEA koos voor ophaalpunten in het noorden van Antwerpen omdat het filiaal in IKEA voor klanten uit deze regio niet optimaal bereikbaar is. Er wordt nog gezocht naar andere locaties om in de toekomst zoveel mogelijk klanten in de provincie Antwerpen te bereiken. IKEA merkt dat klanten liever niet te veel naar de fysieke winkels komen en vaker kiezen voor online aankopen. Vanaf eind september kunnen klanten op donderdagen ook interieuradvies inwinnen bij de Pändelbuss. Dit gebeurt uitsluitend op afspraak en met maximaal twee klanten, laat IKEA weten.