Diepvriesgroep Findus verkoopt haar Europese activiteiten aan Nomad Food. Met deze overname wordt het één van de grootste spelers in de diepvriesvoedingssector.

Na de overname van Iglo in juni, is het Amerikaanse Nomad Food nu ook eigenaar van de Europese activiteiten van Findus. Van de 700 miljoen euro die Nomad Food neertelde voor de overname, is zo'n 560 miljoen euro afkomstig uit de cashreserves van het bedrijf. Bovenop de betaalde som krijgen de eigenaars van Findus aandelen ter waarde van 8,4 miljoen euro, met als voorwaarde dat deze aandelen de eerst komende twee jaar niet te koop worden aangeboden.

Om te voorkomen dat Iglo in combinatie met Findus een te groot marktaandeel zou hebben in de sector, blijft het 'Young's Seafood' buiten de overnamedeal. In totaal zullen er 4300 werknemers werken voor de fusiegroep. Tegen het einde van dit jaar zou de verkoop rond moeten zijn.

In tegenstelling tot eerdere berichten, meldt Lutosa nu dat het bedrijf niet wordt overgenomen en dus gewoon in handen blijft van Lutosa SA.