Group Hugo Ceusters-SCMS koopt de dochteronderneming Devimo Consult van AG Real Estate. Met de overname komen er 6 shoppingcenters, 16 retailparken en een tweehonderdtal winkelpanden bij. Hugo Ceusters wordt zo de nummer één op de markt.

Vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS had tot nu toe 12 shoppingcenters en 17 retailparken in beheer, waaronder Wijnegem Shopping Center, Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk. Met de aankoop van Devimo Consult komen er 6 shoppingcenters, 16 retailparken en een tweehonderdtal winkelpanden bij. Het gaat onder meer om Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, Galerie Toison d’Or in Brussel, het zopas geopende Rive Gauche in Charleroi en Belval Plaza in het Groot-Hertogdom-Luxemburg.

Met de overname wordt Hugo Ceusters de onbetwiste nummer één op vlak van beheer van shoppingcentra. Het laat andere spelers als JLL, Cushman & Wakefield of nog BNP Paribas Real Estate ver achter zich.

Ondanks de overname zullen zowel Devimo Consult als Group Hugo Ceusters-SCMS blijven autonoom functioneren. De leiding van Devimo Consult wordt vanaf de closing van de overname in handen gelegd van mevrouw Micheline De Munck, vertrouwd met het beleid van vastgoedbeheer, onder andere bij Sogesmaint-CBRE. Op die manier wordt de continuïteit van de dienstverlening  van Devimo Consult gegarandeerd. Ook de maatschappelijke zetel blijft in Brussel (Evere), net zoals de medewerkers verbonden blijven aan de opdrachten.

AG Real Estate, die in deze de verkopende partij is, is zelf eigenaar van zeven shoppingcenters (onder meer om City 2, Westland, The Mint, Gent Zuid en Galeries Saint Lambert). Met deze transactie kiest AG Real Estate alvast uitdrukkelijk voor de volledig integratie van het beheer van haar retailportefeuille. Het bedrijf behoudt enkel het beheer van shoppingcentra die het zelf ook bezit.