Na meer dan 45 jaar neemt Carrefour België afscheid van zijn hoofdkantoor in Evere en kiest het voor een gloednieuw kantoorcomplex in het Corporate Village in Zaventem. De verhuis is voorzien voor september 2022.

Eind vorig jaar circuleerden er al geruchten dat Carrefour op zoek was naar een nieuw hoofdkantoor en dat nieuws wordt nu bevestigd. Tegen september 2022 wil Carrefour zijn hoofdkantoor verhuizen van Evere naar het Corporate Village in Zaventem. De supermarktketen zal er zijn intrek nemen in een gloednieuw kantoorcomplex in de Leonardo Da Vincilaan 3.

Carrefour hoofdkantoor Zaventem

Tegen september verhuist Carrefour naar zijn nieuwe hoofdkantoor in Zaventem.

Dat Carrefour voor een nieuw pand kiest, is niet verrassend. Het huidige hoofdkantoor, ook wel bekend als de 'toren' op de dakparking van de Carrefour hypermarkt, is al sinds 1974 in gebruik door de keten en beantwoordt “niet meer aan de huidige energetische normen, noch aan onze noden in termen van werkruimte. Daarom hebben we beslist om te verhuizen naar een gebouw dat snel beschikbaar is, moderner, dichtbij Evere en beter aangepast aan onze noden”, legt woordvoerster Siryn Stambouli uit. Het nieuwe hoofdkantoor is namelijk vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer, en biedt een aangenamere werkomgeving, aldus de retailer. 

Hoofdkantoor Carrefour Evere

De 'toren' is al sinds 1974 het hoofdkantoor van Carrefour in Evere.