Meer en meer bedrijven kiezen voor een groene-mobiliteitsoplossing. Zo maakte ook HighCo Shelf Service de keuze om 2 cargobikes aan te kopen om de organisatie van haar in-store acties in proximity-winkelpunten in Brussel-Centrum sneller, efficiënter en duurzamer te laten verlopen.  

Hoe het idee groeide

In onze Belgische steden zie je steeds meer koerierbedrijven zoals Deliveroo of Uber Eats in het straatbeeld. Dit deed me al vaker over onze eigen business nadenken. Waarom zouden wij niet als merchandisingfirma op dezelfde manier proximity stores van PLV-materialen kunnen bevoorraden, vraagt Rudy De Sutter zich af, COO bij HighCo Shelf Service. Rekening houdend met het vervoersvolume van de promotiematerialen, kwamen we al snel uit bij het concept van een elektrische cargobike. Na een week lange testfase in Brussel-Stad en een grondige analyse van de praktische organisatie, leveringen en de complexiteit van de opdrachten, nam de directie de beslissing om er twee aan te kopen. Ze zijn beide al een drietal weken operationeel en onze fietsmerchandisers bezoeken elkeen wekelijks tot zo’n honderd FMCG-winkelpunten (Proxy Delhaize, Delhaize Shop & Go, Delhaize AD, Carrefour Market, Carrefour Express en Mestdagh Champion) in Brussel-Centrum. 

Rudy De Sutter: “Als in-store promotiespecialist wil HighCo Shelf Service de marktleider worden om van dit project een succes te maken. Wij zien deze duurzame manier van investeren in mobiliteit als een meerwaarde voor de uitvoering van onze activiteiten in stadscentra.”

Flexibiliteit en tijdswinst als grote troef

De eerste resultaten zijn alvast veelbelovend. Als de merchandiser vroeger in Brussel-Stad dagelijks 10 tot 15 winkelpunten met een bestelwagen bezocht, zijn dat er nu gemiddeld 20 tot zelfs 25 per dag. Cargobikes nemen minder ruimte in beslag, waardoor de wegcapaciteit verhoogt en ze veel vlotter kunnen doorstromen. De flexibiliteit van een bakfiets in combinatie met de kracht van een kleine bestelwagen, zeg maar. Bovendien heeft onze cargobike een laadvermogen tot 200 kg, waar je dus heel wat materiaal in kwijt kan, gaat Rudy De Sutter verder. Om nog maar te zwijgen over de tijdswinst, de besparing op brandstof, parkeertickets en het gemakkelijker en goedkoper onderhoud in vergelijking met motorvoertuigen.

Wat brengt de toekomst?

“Onze doelstelling is om eind dit jaar 10 cargobikes op de baan te hebben”, vertelt Rudy De Sutter. We willen uitbreiden naar andere sectoren en ook andere steden bedienen zoals Antwerpen, Gent en Luik. Als in-store promotiespecialist wil HighCo Shelf Service de marktleider worden om dit project tot een succes te maken. Wij zien deze duurzame manier van investeren in mobiliteit als een meerwaarde voor de uitvoering van onze activiteiten in stadscentra. We willen hierin groeien door andere noden van onze klanten (fabrikanten en retailers) in kaart te brengen en zo voor hen meerwaarde te creëren.

Meer info?

Contacteer HighCo Shelf Service voor meer informatie via hello@highco.be of bel op het nummer: +32 2 897 49 33. Of check onze website

Klik hier!