370 jobs bedreigd  

De directie van Makro Cash & Carry Belgium plant een herstructurering waarbij 370 van de 3.300 werknemers hun job zouden verliezen. Dat kondigt de groep vandaag aan in een persbericht, nadat het personeel werd ingelicht via een bijzondere ondernemingsraad.

"Het betreft een reeks maatregelen die erop gericht zijn de commerciële slagkracht van het bedrijf te versterken en de kostenstructuur te verbeteren, met het oog op een duurzame toekomst voor Makro Cash & Carry in België", staat in het persbericht.  

- De interne structuur per Makro-winkel wordt gereduceerd tot drie afdelingen: sales, good flow en services. Deze nieuwe structuur moet het logistiek aspect verbeteren, een betere dienstverlening verzekeren en zo de winkelervaring van de klant verbeteren.- Verschillende overkoepelende diensten, zoals het callcenter, de boekhouding en loonadministratie zouden worden gecentraliseerd en andere voortaan aangestuurd samen met de Metro-diensten. De directie zoekt ook naar andere manieren om op overbodige kosten te besparen en het Cash & Carry-systeem te optimaliseren.- Het bedrijf wil tegelijkertijd investeren in zijn personeel (aan de hand van opleidingen) en zijn winkels (door ze te moderniseren). 

De opkomst van e-commerce en de economische crisis worden als grootste oorzaken voor de herstructurering genoemd.