Eind juli is bij NV Huyghebaert een intentie tot collectief ontslag ingediend, als onderdeel van een herstelplan voor de voedingsgroothandel. Dat plan moet het bedrijf weer gezond maken.

Huyghebaert, dat de buurtwinkels van Prima en Uw Buurtwinkel bevoorraadt, zou de laatste jaren dalende omzetten en operationele verliezen tot 2 miljoen euro geleden hebben. Daardoor zou de groothandel nu met een cashtekort van meer dan 4 miljoen euro opgezadeld zitten. Dat schrijft Belga op basis van een onbevestigd bericht aan het personeel.

Een herstelplan zou het bedrijf weer rendabel moeten maken. Door middel van kostenbesparende maatregelen, maar ook door collectief ontslag. Hoeveel banen er juist bedreigd zijn is niet bekend, maar het herstelplan spreekt van een personeelskostenbesparing van 17%.

Het familiebedrijf Huyghebaert bevindt zich al een tijdje in woelige waters. Eind mei werd de overname door investeerdersgroep Groep Heylen nog afgeblazen nadat de familiale aandeelhouders hun aanwezigheid in het bedrijf versterkten en een nieuwe CEO aanstelden.