Colruyt schenkt vanaf deze week gratis herbruikbare en afneembare handvaten aan zijn klanten. Dankzij deze 'Clipeez' vermijden consumenten contact met het handvat, wat de verspreiding van het coronavirus helpt tegengaan. Tegen eind juli zouden alle klanten hun set moeten hebben. 

Hoe kan je als supermarkt de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk inperken? Door ook je winkelkar coronaproof te maken. Om dat te doen gaat Colruyt vanaf deze week gratis sets afneembare en herbruikbare handvaten, bekend onder de naam ‘Clipeez’, uitdelen aan al zijn klanten. Daarvoor werkt de keten samen met de speelgoedfabrikant Clic Toys uit Wuustwezel, die de Clipeez ontwikkelde. Dankzij deze handvaten vermijden klanten contact met het handvat van de winkelkar. Bovendien kunnen de handvaten gemakkelijk op de winkelkar bevestigd worden en er weer worden afgehaald na het winkelbezoek. 

Concreet zal de prijsbijter de Clipeez al vanaf deze week gratis sets uitdelen aan de inkom van haar winkels en in de afhaalpunten van Collect&Go. In totaal gaat het om zo’n 6 miljoen sets. De verdeling gebeurt regio per regio. Zo zijn 30 winkels in de regio West-Vaanderen, Namen, Brussel, Luik en het Groothertogdom Luxemburg, al op vrijdag 12 juni aan de beurt. Tegen eind juli zouden alle klanten hun set moeten hebben. Bovendien zullen de herbruikbare handvaten vanaf dit najaar ook te koop zijn bij Colruyt.

“Vanaf vandaag starten onze medewerkers die aan de inkom van onze winkels de winkelkarren ontsmetten, met het uitdelen van de handvaten aan onze klanten”, vertelt Geert Gillis, regiodirecteur Colruyt Laagste Prijzen. “In een later stadium plaatsen we in alle winkels hygiënepunten met een handpomp en spuitbussen waar klanten hun handen en winkelkar kunnen ontsmetten wanneer ze hun handvaten niet bijhebben. Zo kunnen de medewerkers die vandaag de winkelkarren ontsmetten, terug meewerken in de winkels.” Hij benadrukt bovendien dat ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen, alle voorzorgsmaatregelen van kracht blijven in de Colruyt-winkels.

De handvaten zijn trouwens 100% recycleerbaar en herbruikbaar. Zo mogen ze ook in de afwasmachine of kunnen ze met water en vloeibare zeep gereinigd worden. “De handvaten zijn een praktisch hulpmiddel dat deel zal uitmaken van het nieuwe normaal, net zoals het dragen van een mondmasker. Wij roepen onze klanten op om beide hulpmiddelen telkens mee te nemen als ze komen boodschappen doen”, besluit Geert Gillis.