Sinds gisteren is er een app die consumenten laat zien hoeveel mensen er in een supermarkt aanwezig zijn. ShopSafe werkt daarvoor met dezelfde technologie als Waze. Handig, in corona-tijden.

ShopSafe is een nieuwe applicatie die toelaat om boodschappen op een zo veilige mogelijke manier te doen. Je kan er de beschikbaarheid van producten mee controleren, maar ook te weten komen hoeveel mensen er op een bepaald moment in een winkel zijn.

Concreet toont de app alle supermarkten die zich bij u in de buurt bevinden. Elke winkel krijgt een kleur in functie van hoeveel mensen er zijn: kalm, normaal, druk, heel druk. Tijdens hun winkelbezoek worden bezoekers gevraagd de drukte van de winkel in te geven in de app. Op die manier wordt de informatie up to date gehouden. Ze kunnen ook ingeven welke producten beschikbaar zijn. De winkelbedienden kunnen ook in real time informatie ingeven en aangeven dat een bepaalde rayon terug werd ingegeven. De anonieme data worden verder gebruikt om in te schatten hoeveel bezoeken een winkel in totaal heeft.