Albert Heijn heeft 2 juli zijn nieuwste Belgisch winkel geopend. De AH in Lokeren is meteen de grootste van het land, en de eerste met een traiteurafdeling.

Het gaat hard voor Albert Heijn België. De voorbije weken opende de keten winkels in Brugge en Genk (waar 600 geïnteresseerden aanwezig waren), en alweer één in Lokeren. Het is de 23ste winkel voor AH België, en met zijn 2.174 m2 winkeloppervlakte meteen ook de grootste van het land. Er worden zo’n 100 mensen tewerkgesteld, en de winkel beschikt over een assortiment van  zo’n 20.000 referenties. “Omdat er meer ruimte is, beschikt de winkel over een breder assortiment”, vertelt woordvoerster Sally Herygers. Zo werd de groenten-en fruitafdeling uitgebreid met o.a. een koeltoog voor fruit.

Maar vooral: het is de eerste winkel met een traiteurafdeling. Daar worden verse kant-en-klare gerechten zoals balletjes in tomatensaus, lasagne, tongrolletjes in vissaus, en grillades verkocht. 

  

Winkelmanager is de West-Vlaamse Steven Vanpoucke, die eerder ook al AH Kortrijk mocht openen. “Ik ben enorm fier dat ik mee de grootste Belgische Albert Heijn mag openen. Het hele team heeft prachtig werk geleverd, de winkel ziet er geweldig uit”, liet die optekenen. 

Dat AH een grote winkel met zoveel personeel opent, toont de ambitie van de retailer. Dankzij de ligging, vlakbij een Aldi en een Delhaize, zal de nieuwe winkel ook meteen een belangrijke test worden voor de aantrekkelijkheid van het enseigne.

Albert Heijn houdt vast aan de doelstelling om eind 2016 vijftig Belgische winkels te hebben. Momenteel staan er geen nieuwe winkelopeningen op de planning, maar er zijn wel nog verschillende mogelijkheden “pending”, klinkt het.