Ontdek de laureaten op 20 november en in een speciale editie van Gondola Magazine die in de maand december zal verschijnenZijn bedrijven begaan met de verpakkingen om de producten die ze op de markt zetten? Een legitieme vraag als men weet dat jaarlijks meer dan 800.000 ton aan verpakkingen in onze winkelwagentjes belanden. In de wetenschap dat ongeveer 85% van deze hoeveelheden tegenwoordig gerecycleerd, kunnen we deze vraag gerust bevestigend beantwoorden. Om de inspanningen van ondernemingen op het gebied van verpakkingen in de schijnwerpers te zetten, heeft Fost Plus, in samenwerking met Gondola, de Greener Packaging Award gelanceerd, een initiatief dat ondersteund wordt door COMEOS, FEVIA en DETIC.

De prijs is een beloning voor de geleverde inspanning om de milieueffecten van de verpakkingen te verkleinen. Tal van bedrijven hebben aan de oproep gehoor gegeven en stellen daarmee het belang van het initiatief in het licht. De Greener Packaging Award wil enerzijds een bron van inspiratie en innovatie zijn en anderzijds de industrieën in de kijker zetten die steeds meer aandacht besteden aan de milieueffecten.

De jury van deskundigen, samengesteld uit vertegenwoordigers van de overheden, de academische wereld, vertegenwoordigers van de verpakkingsindustrie, vertegenwoordigers van de beroepsfederaties, een designer, een vertegenwoordiger van Espace Environnement en een vertegenwoordiger van Gondola, zal de prijs op 20 november uitreiken tijdens de week van de afvalvermindering. Er zal een beloning zijn voor: bedrijven die een verpakt product op de markt hebben gebracht waarvan de verpakking is ontworpen met het oog op zijn ecologische voetprint en voor studenten of professionele ontwerpers die een groener product hebben uitgevonden.

Gedetailleerde informatie en de namen van de laureaten kunt u terugvinden in onze speciale editie die begin december zal verschijnen. Bent u nog geen abonnee? Klik hier!

Wilt u deel uitmaken van het publiek? Klik hier

  • Adres:CAMELEON, Arianelaan 15, 1200 Brussel
  • Programma18u30: Welkom19u00: Sylvie Meekers (Fost Plus) en Pierre-Alexandre Billiet (Gondola): «De Greener Packaging Award, of het bewijs dat verpakkingen ook groen kunnen zijn»19u10: Augustin Wigny (CEO CAMELEON) - Presentatie over het ecologisch bouwproject van CAMELEON19u20: Julian Caroll (ex-CEO Europen, European Organization for Packaging and the Environment), Stéphane Arditi (European Environ- mental Bureau) - Debat: «Less (packaging) is more (environment): an evidence?» Moderator: Alex Puissant19u40: Marleen Calcoen, Directeur van het Belgisch Verpakkingsinstituut en juryvoorzitter - Voorstelling van de jury en haar opdracht19u45: Prijsuitreiking20u00: Walking dinner