Elke maand bundelen Gondola, Graydon en Deloitte de krachten om voor u een overzicht samen te stellen van de gezondheid van de commerciële sector in België, over alle categorieën heen. Dit overzicht luistert naar de naam de Gondola Retail Index en wordt maandelijks opgesteld. In deze Index vindt u de statistieken terug van alle winkelopeningen, - sluitingen en - faillissementen.

U mag deze informatie vrij gebruiken, op voorwaarde dat de bron – Gondola Retail Index – duidelijk vermeld wordt.

789

Het netto verschil tussen het aantal winkelopeningen en –sluitingen in januari 2013

December 2012: - 273

0,02%

netto dalingen van het aantal winkels in januari 2013 in vergelijking met januari 2012

422

Stopzettingenin januari 2013 (incl. faillissementen)

?December 2012: 585

379

faillissementenin januari 2013

?December 2012: 368

826

verloren arbeidsplaatsen in januari 2013 waaronder 706 omwille van een faillissement*

?December 2012: 990 (888 omwille van een faillissement)

1.211

nieuwe winkelopeningen?in januari 2013

?December 2012: 312

* Deze gegevens laten ons niet toe het aantal jobs weer te geven dat gecreëerd werd door nieuwe winkelopeningen. Het weergegeven cijfer weerspiegelt dus niet het netto verschil tussen het aantal verloren en gewonnen jobs, maar enkel de impact van het jobverlies door stopzettingen en faillissementen.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Carole Boelen: c.boelen@gondola.be

OverGondola:Professioneel maandelijks magazine over voedingsdistributie in België en Luxemburg, Gondola is uitgegroeid tot een breed competentieplatform in de distributiesector. Gondola Magazine is de drijvende kracht achter projecten zoals de Golden Gondola, The Retail Society, The Retail Academy, de Greener Packaging Awards,...

Graydon:Graydon Belgium ontwikkelt modellen die zowel risico's als groeikansen van ondernemingen tot uitdrukking brengen. Dankzij de meest uitgebreide databank van het Belgische bedrijfsleven kent elke geïnteresseerde de evoluties binnen elk individueel bedrijf. We bieden analyse-instrumenten en oplossingen aan die de rentabiliteit van zowel marketing-, verkoop- al financiële structuren actief ondersteunen. Bovendien rapporteert Graydon Belgium macro-economische tendensen en onderhoudt het intensieve banden met diverse officiële instanties.

Deloitte:Deloitte is het leidende audit- en consultancybedrijf van België. Meer dan 2600 mensen in 11 kantoren over heel het land bieden publieke en private ondernemingen hun expertise op vlak van financiën, justitie, belastingen, management en informatietechnologie aan. Deloitte behoudt haar leiderschapspositie door permanent het verschil te maken voor hun klanten, hun medewerkers en de bredere gemeenschap.