Georges Plassat houdt nog minstens drie jaar het roer in handen bij Carrefour. De Fransman werd met 89% van de stemmen herkozen op de algemene aandeelhoudersvergadering van 11 juni in Parijs.

Plassat, die nu drie jaar CEO is van Carrefour, zal ook de komende jaren aan het hoofd staan van Carrefour. Sinds zijn aantreden heeft Plassat de tanker die Carrefour is van koers laten veranderen door markten te verlaten, meer te focussen op buurtwinkels, prijs en e-commerce. Met succes, ook. “Carrefour gaat vooruit. Het heeft zijn imago hersteld en daar ben ik trots op. We moeten deze koers vasthouden om ook in de toekomst wereldtop in retail te blijven”, zei de man op de aandeelhoudersvergadering.

Plassat liet ook optekenen dat een bedrijf niet enkel mag afgerekend worden in diens financiële termen. “De Carrefour Groupe wordt steeds meer multi-format, multi-channel en multi-lokaal en hybride”, klonk het.

Het mag duidelijk zijn dat Plassat, die enkele maanden out was door ziekte, helemaal terug is. Pierre-Jean Sivignon en Jérôme Bédier, die hem als algemene directeurs vervingen tijdens zijn afwezigheid, blijven wel op post.