Het is nu officieel! Georges Plassat, president-directeur van de Vivarte-groep (André, Kookaï, enz.), is vanaf 2 april benoemd tot directeur-generaal van de distributieketen Carrefour. Hij zal ook de komende algemene vergadering van 18 juni voorzitten. In een jaar tijd heeft Carrefour maar liefst vijf winstwaarschuwingen afgegeven. Dit is de vierde president-directeur in minder dan zeven jaar.

Overzicht van de feitenDaniel Bernard, die van 1998 tot 2005 president-directeur was, stond zijn zetel af aan José-Luis Duran, die binnen vier jaar werd opgevolgd door de Zweed Lars Olofsson. Georges Plassat, die wordt voorgesteld als redder, zal het vertrouwen van de investeerders moeten zien terug te winnen. Deze man is geen vreemde voor de groep, aangezien hij de Spaanse vestiging heeft geleid, een van de vier belangrijkste markten van Carrefour. Hij wordt omschreven als een echte handelaar, die ervan houdt de supermarktschappen te inspecteren om zich te kunnen onderdompelen in de markt, een profiel dat overigens doet denken aan dat van Gérard Lavinay in België. De rechterhand van Georges Plassat, Antoine Metzger, zal hem opvolgen als hoofd van Vivarte.

Maar dergelijk nieuws komt nooit alleen. De avond van de aankondiging, kondigde Carrefour het vertrek van zijn directeur voor groeimarkten, Pierre Bouchout, aan. De groep onderlijnde ook dat Lars Olofsson de functie van Pierre Bouchout zal waarnemen totdat zijn opvolger is benoemd.