Newpharma, de grootste Belgische online aanbieder van parafarmacie- en voorschriftvrije producten, sinds eind 2017 in handen van Korys, de holding van de Colruyt-familie, overweegt om fysieke winkels te openen. Daarvoor zou het gebruikmaken van het Colruyt-winkelpark, zo schrijft Trends-Tendances.

Korys, de holding van de familie Colruyt, kreeg Newpharma in december 2017 in handen. Die overname moest helpen om de sterke groei van de marktleider beter te beheren en te versnellen. Vandaag vernemen we echter van onze concullega’s bij Trends-Tendances dat Newpharma overweegt om fysieke winkels te openen.

Naar verluidt zou Newpharma hiervoor gebruikmaken van het Colruyt-winkelpark, waardoor de online apotheek een mooi fysiek uitstalraam krijgt. Op die manier kan Newpharma bovendien ook geneesmiddelen op voorschrift commercialiseren en dus ook zijn omzet omhoogtrekken. Volgens Trends-Tendances genereren geneesmiddelen op voorschrift jaarlijks trouwens een miljoen euro omzet bij de traditionele apothekers.

"We weten nog niet of het zal gaan om aparte fysieke winkels naast een Colruyt-vestigingen of om een Newpharma-corner in de winkel, maar we zijn ervan overtuigd dat we offline zeker een rol te spelen hebben", vertelt Mike Vandenhoofdt, medeoprichter van Newpharma, aan Trends-Tendances. In een eerste fase gaat de pilot door in een of twee winkels. Op termijn zouden de offline winkels goed moeten zijn voor de helft van de Newpharma-activiteiten in ons land , aldus onze Franse concullega's. 

Colruyt, dat door Gondola gecontacteerd werd, reageert voorzichtig en nuanceert het nieuws: “Sinds iets meer dan een jaar investeert Colruyt Group samen met/via de investeringsmaatschappij Korys in NewPharma. We doen dit vanuit onze ambitie om te investeren in de groeiende multichannel business. Er zijn vandaag allerlei denkpistes binnen deze samenwerking, maar die zijn nog niet concreet.”