Mondial Tissus, de Franse marktleider op vlak van stoffen per meter en fournituren, neemt het Belgische bedrijf Mondial Textiles over. Daardoor krijgt Mondial Tissus 8 Belgische winkels in handen, verdeeld over Wallonië. De keten wil bovendien uitbreiden naar Vlaanderen en Brussel.

Mondial Tissus, marktleider op de Franse stoffen- en fourniturenmarkt, neemt de 8 Waalse winkels van Mondial Textiles over. Na de succesvolle inwijding van een winkel en webshop in Duitsland en een Spaanse webshop zet Mondial Tissus nu dus ook voet aan wal in ons land. Naast de 8 Waalse winkels beschikt Mondial Tissus ook over een webshop (mondialtissus.fr). De overname heeft geen impact op de 53 betrokken medewerkers van Mondial Textiles, die hun job behouden. Net zoals in Frankrijk zal Mondial Tissus zich in België richten op decoratie-, DIY- en modeliefhebbers. De retailer biedt zowel online als fysiek een uitgebreid gamma aan, gaande van stoffen per lopende meter, patronen en fournituren tot op maat gemaakte en afgewerkte interieuritems voor het hele gezin. Momenteel zijn er enkel fysieke winkels in Wallonië, maar in de toekomst wil het bedrijf ook uitbreiden naar Vlaanderen en Brussel, zowel met als zonder franchiseformules.

“We kijken er naar uit om een nieuwe klantengroep aan te spreken en zo onze internationale positie te versterken”, reageert Bernard Cherqui, CEO van Mondial Tissus. “De keuze voor België was eigenlijk evident. Dit enerzijds door haar geografische ligging en gelijklopende culturele waarden en anderzijds door haar enorme creatieve potentieel. We zijn benieuwd om deze markt, die een grote voorliefde heeft voor decoratie, van dichterbij te leren kennen en ons productgamma hier verder op af te stemmen!”