Franprix opende afgelopen vrijdag in alle geheim zijn tweede winkel in het Brusselse metrostation Naamsepoort, en dat slechts op enkele minuten wandelen van het eerste filiaal. Alles staat er in het teken van 'on the go'-producten. Bovendien zullen er in de toekomst nog meer nieuwe winkels volgen. 

We hadden het vorig jaar al aangekondigd, maar nu is het ook eindelijk officieel: de tweede Franprix in België is een feit. Dat schreef De Tijd. De nieuwe vestiging opende op vrijdag 18 januari zijn deuren, en dat slechts op 4 minuten wandelen van de vorige Franprix-vestiging die in februari het licht zag op de Elsensesteenweg. Wat maakt deze buurtwinkel nu zo speciaal? Zijn locatie. Het nieuwe filiaal is namelijk gelegen in het Brusselse metrostation Naamsepoort. 

In tegenstelling tot de eerste Franprix in België die zich uitstrekt over 300m2 en zo 2 verdiepingen inneemt, telt de nieuwe Franprix-vestiging slechts 80m2. Al belemmert die beperkte oppervlakte de retailer niet om tal van diensten aan te bieden. "Franprix heeft de gewoonte om zich aan te passen aan de plaats waar we neerstrijken. In Parijs is Franprix bijvoorbeeld gelegen in de stations Lyon en Châtelet waar de winkel verschillende services aanbiedt en dat in een kleine ruimte. Dat geldt ook voor de Naamsepoort, aangezien Franprix zich steeds maximaal aanpast aan de omgeving en aan de flux van klanten, en dat terwijl het ondertussen tal van services aanbiedt. In het geval van het verkooppunt in Elsene hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen om de broodrayon uit te breiden en zo in te spelen op de consumptiegewoontes van Belgische consumenten", vertelt een communicatieverantwoordelijke van Casino Group aan Gondola. 

Concreet vinden we in de nieuwe winkel fruitpersen, een saladebar van Pica Deli, een eethoek met 3 zitplaatsen, warme snacks (quiches, worstenbroodjes, enzovoort), brood, koffiekoeken, een koffiezetapparaat, bulkproducten, fruit, drank enzovoort. De wifi is bovendien gratis. De winkel mag dan wel maar 80m2, toch wordt elke m2 goed benut! Het filiaal zal trouwens van maandag tot en met zaterdag open zijn van 7u tot 20u, en ook op zondag al zijn er dan andere openingsuren. 

Franprix benadrukt bovendien dat de keten nog meer plannen heeft in België. Of de toekomstige winkels ook zullen neerstrijken in metrostations, wil de retailer nog niet kwijt. "Franprix wil zeker nog meer winkels openen in België, maar we kunnen op dit moment niet communiceren over de details, of het nu gaat om aantallen, openingsdata of locaties", vervolgt onze gesprekspartner. 

Herontdek het eerste Franprix-concept in België!