Na 5 jaar neemt Blokker afscheid van Frank De Belie, General Manager België.

Eerder onverwacht scheiden de wegen van Blokker en Frank De Belie op een moment dat de transformatie van de winkels (en organisatie) is opgestart. Op de foto zien we Frank trouwens bij de recente heropening van de vernieuwde vestiging in Beveren. Frank geeft op 22 juli de fakkel door aan Bernd Bosch, sinds mei Transitie Directeur Blokker België.

Wij konden alvast een reactie van Frank noteren: "De beslissing is wat onverwacht, maar wel in onderling overleg tot stand gekomen. Iedereen weet dat het momenteel een heel moeilijke periode is voor de groep en Blokker in het bijzonder. Bovendien kregen we dan nog af te rekenen met het effect van de terroristische aanslagen (zeker 8% minder volk in de winkelstraten) en is het slechte weer ook geen hulp geweest. Blokker, en zeker de hele groep, moet het in deze periode hebben van tuinmeubelen en buitenspeelgoed. Het slechte voorjaar heeft hier extra druk gelegd." 

Het is inderdaad een zeer slecht seizoen voor alles wat met tuin te maken heeft. De maand juni is sinds de metingen de natste maand ooit, met bovendien veel onweersdagen, een lager dan gemiddelde temperatuur en weinig zon. Alle tuingerelateerde sectoren en producten hebben er onder te lijden. Lees ook het artikel Non-Food start 2016 slecht.

Of Frank reeds plannen heeft? "Die heb ik inderdaad", zegt Frank. "Ik ga twee weken het hoofd leeg maken in Ijsland vooraleer me op een nieuwe uitdaging in retail te storten." Na Bob Douliez bij Casa, is het de tweede Belgische manager die bij de groep vertrekt. Een tendens die we in de hele home improvement branche vaststellen. Een verscharling van het Belgische "Homing-landschap"?