Zelfstandig ondernemen en daarbij de best mogelijke ondersteuning krijgen, voor die ideale combinatie staat Spar Colruyt Group. Dankzij Retail Partners Colruyt Group en zijn unieke diensten zoals Service Center People, is franchisenemer worden bij Spar Colruyt Group geen sprong in het duister. Daarvan kunnen ook rasechte ondernemers Tim Anthonis en Steven Stouten getuigen. Zij runnen vol enthousiasme de Spar-winkels in Kessel en Schriek. 

Steven had al ervaring als jobstudent en als medewerker in de Spar-winkel van zijn tante. Toen de Spar-winkel in Kessel een uitbater zocht, twijfelde hij geen moment. Tim was al even zeker toen een supermarkt in Schriek vrijkwam. Samen met Steven maakte hij er een Spar-winkel van. Ook Tim was ooit gestart als jobstudent, in de winkel van Steven.

De twee zijn duidelijk ondernemers in hart en nieren, maar de ondersteuning van Spar en van Retail Partners Colruyt Group maakt het allemaal een stuk makkelijker en comfortabeler. “Spar is ontzettend betrokken bij onze winkels”, vertelt Tim. “Hun adviseurs komen geregeld over de winkelvloer en helpen bijvoorbeeld bij productinformatie of foutgelopen leveringen. Dat is een enorme meerwaarde en zeker een reden om als ondernemer in zee te gaan met Spar Colruyt Group.”

Spar
©

Colruyt Group

Ook over de samenwerking met Retail Partners Colruyt Group zijn de twee erg te spreken. “Retail Partners Colruyt Group zorgt onder meer voor een professioneel keurmerk”, zegt Steven. “De opleidingen en ondersteuning helpen ons bijvoorbeeld om te voldoen aan de normen op het vlak van winkelinrichting en hygiëne. Ook voor technologische vernieuwing, zoals de klantenkaart met de Xtra-app kunnen we op Retail Partners Colruyt Group rekenen.”

De brede ondersteuning van Spar Colruyt Group en Retail Partners Colruyt Group zorgt ervoor dat Steven en Tim zich vol overgave kunnen werpen op het uitbouwen van hun warme buurtsupermarkten met een ruim assortiment vlees en verse bereide gerechten, en met oog voor lokale producten. Sinds kort kan je in de winkel in Schriek zelfs een stickerboek over de geschiedenis van streek bij elkaar sparen.

Er bestaat geen twijfel dat Steven en Tim bijzonder tevreden franchisenemers van Spar Colruyt Group zijn. “De samenwerking, ook onderling met Tim, loopt zo goed dat ik gerust nog Spar-winkels wil openen. Ambitieuze ondernemers met interesse mogen mij altijd contacteren”, lacht Steven.

Wederzijds partnerschap

“Met de dienst Service Center People leveren we naast opleidingen ook HR-service aan onze ondernemers”, legt Guido Soret van Colruyt Group uit. “Onder meer bij rekrutering, omgaan met verandering, klantgerichtheid en leiding geven.”

Voor Spar Colruyt Group is nauw samenwerken met ondernemers belangrijk, om een duurzame groei te realiseren. “Daarom zoeken we ondernemers die zich willen inzetten voor een succesvolle supermarkt voor de hele buurt’, zegt Guido Soret. ‘Dit alles met een strak businessplan, financiering op maat én ondersteuning.”

Jaarlijks komen er zo’n 20 Spar Colruyt Group-winkels bij, zowel nieuwbouwprojecten als bestaande winkels die de overstap maken. “Bij nieuwbouw en remodeling hechten we veel belang aan energiezuinigheid en milieu, bijvoorbeeld met milieuvriendelijke koelkasten en zonnepanelen”, besluit Guido Soret.

Meer info:
retailpartnerscolruytgroup.be