De Duitse flitsbezorger Gorillas brengt boodschappen sinds vorige week ook rond via elektrische bakfietsen. Op die manier wil het bedrijf inzetten op duurzaamheid en tegemoet komen aan de grote vraag naar bestellingen die binnen de 10 minuten aan huis worden geleverd. 

Wie gebruikmaakt van de diensten van flitsbezorger Gorillas heeft het waarschijnlijk al gemerkt: sinds kort worden de bestellingen ook via elektrische bakfietsen geleverd. Eerder gebeurde dat enkel met elektrische fietsen. Toen hadden de koeriers een rugzak bij zich om de boodschappen te vervoeren, maar door de populariteit van Gorillas is het aantal bestellingen flink gestegen waardoor Gorillas besloot te kiezen voor een groter transportmiddel. In totaal gebruikt de flitsbezorger sinds vorig week 6 bakfietsen in ons land: 4 in Brussel en 2 in Antwerpen. "De elektrische bakfietsen maken deel uit van onze langetermijnstrategie om het gewicht van de riders te verminderen en een groene logistiek te hanteren voor het vervoer van materiaal tussen de hubs", verklaart Sadik Cevik, general manager Benelux bij Gorillas, aan Gondola. "Er worden zeker ook nog gewone elektrische fietsen ingezet, maar de bakfietsen zijn erg handig voor grotere bestellingen en het combineren van meerdere orders."

De flitsbezorger gebruikt de elektrische bakfietsen niet enkel in ons land, maar ook in Nederland en Duitsland. Hij volgt zo het voorbeeld van andere retailers als Coolblue of de fietsbezorgdienst van Carrefour ShipTo die ook gebruikmaken van bakfietsen voor de bezorging van bestellingen. Gorillas, die stelt dat het boodschappen binnen de 10 minuten aan huis levert, is actief in 8 landen en levert in bijna 60 steden, waaronder ook in Antwerpen en Brussel.