De Belgische fiscus heeft de afgelopen twee jaar zo'n 5 miljoen euro geëist nadat het belastingfraudes ontdekte in de Belgische e-commerce. Dat schrijven onze collega's van De Tijd.

Het gaat om ondernemingen en particulieren die producten in het zwart te koop aanboden op het internet. Sinds 2011 controleerde de BISC (Belgian Internet Service Center) 243.252 commerhandelaars die actief zijn op het internet.Elk jaar zouden er miljoenen euro's verloren gaan omdat ondernemingen en particulieren producten op zoekertjessites verkopen zonder de inkomsten bij de belasting aan te geven. Samen verkochten de fraudeurs voor zo'n 18,5 miljoen producten zonder daarvan aangifte te doen. Controles hebben ertoe geleid de fraudes recht te trekken door zo'n 5 miljoen euro te recupereren.

"We spelen de klantengegevens door wanneer de fiscus over concrete bewijzen beschikt dat het om fraude gaat", zei Aldine Reinink, woordvoerder van de site "2ememain.be" in De Tijd. "Het is echter niet onze bedoeling volledige lijsten te geven, inclusief de namen van de gebruikers. Meestal gaat het om particulieren die zich willen ontdoen van een aantal spullen. Maar onder hen bevinden zich soms professionele handelaars."