Färm opent binnenkort een nieuw winkelconcept vlak bij het Jourdanplein in Etterbeek. De winkel ‘Brut by Färm’ zal zich volledig focussen op bio en bulk.

Färm, de specialist op het vlak van bio en de korte keten, wil nog een stap verder gaan in zijn filosofie en lanceert binnenkort een nieuw winkelconcept, Brut by Färm. De eerste vestiging zal midden september zijn deuren openen in de Rue Gray 10, vlak bij het Jourdanplein. Voor dit nieuwe concept selecteerde het bedrijf 600 bioreferenties die niet alleen in bulk verkrijgbaar zijn maar die ook zo min mogelijk bewerkt zijn. Het doel is om bioconsumenten aan te sporen om nog een stap verder te gaan. “Met Brut by Färm moedigt het bedrijf consumenten aan om hun behoeften opnieuw te evalueren door een andere consumptiemethode aan te nemen”, verduidelijkt de gespecialiseerde retailer. Concreet legt Brut by Färm de nadruk op 100% bio, de korte keten, low waste, eenvoud en transparantie.

Biowinkels in overvloed

Met de komst van Brut by Färm, begint de wijk aan het Jourdanplein stilaan uit te puilen met biowinkels. Zo vinden we er ook Be Postivie en de nieuwe vestiging van Séquoia. Onlangs trok de uitbater van Be Positive nog aan de alarmbel en liet hij aan de pers weten dat hij in de toekomst waarschijnlijk 20% minder zou verkopen door de komst van de concurrentie, ofwel zo’n 1.000 euro per dag minder. Färm veegde dat argument van de tafel door te zeggen dat er voor iedereen plaats is zolang iedereen zich maar onderscheidt van de rest. Het is dan ook omwille van die reden dat Färm nu kiest voor deze locatie. 

Färm zet expansie verder

In de Brusselse regio (Meiser, Roodebeek, Bascule, Fernand Cocq, Hangar, Jourdanplein… ) beschikt de bioketen in totaal over 9 winkels, inclusief de nieuwe vestiging. En daar komt nog een 10de vestiging bij die zal openen in Ukkel, in de wijk “Globe”, begin oktober. Ter herinnering, in 2017 opende Färm zijn eerste winkel in het Waalse Louvain-La-Neuve, waarna in juni dit jaar een tweede volgde in Bergen. In mei dit jaar deed de bioketen ook zijn intrede op de Vlaamse markt in Wemmel. In oktober zal het winkelpark van Färm dus voortaan uit 13 winkels bestaan.