Het merk Bio c' Bon, dat in Frankrijk meer dan 150 winkels telt, staat op de rand van het faillissement. "Deze situatie heeft echter geen negatieve gevolgen voor de vier Belgische winkels, die onafhankelijk zijn van de Franse markt", verklaart Mahaut De Lesquen, directrice bij Bio c' Bon België, aan Gondola. 

Hoewel biowinkels nog nooit zo geliefd waren, helpt dat niet alle merken om het hoofd boven water houden. Bio c' Bon, de op twee na grootste biospeler in Frankrijk, heeft zopas het faillissement aangevraagd. De hoge winkelhuur en de toegenomen concurrentie van andere marktspelers liggen aan de basis van die beslissing. Vijf kopers hebben interesse getoond voor de overname van het merk. In de komende weken zal bekend raken wie de officiële koper zal zijn.

In België heeft de bioketen 4 winkels in de regio Brussel. "Ik wil erop wijzen dat we financieel en juridisch onafhankelijk zijn van Frankrijk", benadrukt Mahaut De Lesquen, directrice van Bio c' Bon België. "De faillissementsaanvraag heeft dus geen betrekking op België. We hebben enkel een operationele link: een deel van onze producten wordt geleverd vanuit Frankrijk. Afhankelijk van de overnemer kan het operationele gedeelte behouden worden. We zullen ons waarschijnlijk moeten aanpassen, maar alles hangt af van de relatie die we hebben met de toekomstige koper." Als de koper beslist om de naam van de bioketen te wijzigen, is het mogelijk dat het merk Bio c' Bon ook in België van naam zal veranderen. De toekomst van de Belgische medewerkers komt dus niet in gevaar. Bio c' Bon is ook aanwezig in Italië, Zwitserland en Spanje. Al verschilt de financiële en juridische situatie per land.